A kannabisz, mint az egészség és a jólét eszköze

A kannabisz, mint az egészség és a jólét eszköze

Az új adatok rávilágítanak a kannabisz szélesebb körű jóléti előnyeire, jelezve, hogy miként hasznosítható az egészséges életmód választásaként.

A Jointly, a kannabisz-adatokkal foglalkozó cég nemrég új megállapításokat osztott meg, kiemelve több mint 200 000 fogyasztó tapasztalatait, akik közül sokan a növényt egészségügyi és jóléti előnyei miatt használják. A cég a közelmúltban tette közzé a „célirányos kannabiszfogyasztás elméletét” – mely egy négy lépésből álló útmutató a kannabisz egészséges életmód részeként történő fogyasztásához.

Az új eredmények alátámasztják azt az elméletet, miszerint a kannabisz partner lehet az emberek jólétében – állítja a cég. Egy 2022-es Harris közvélemény-kutatás bizonyítékot és kontextust is szolgáltat arra vonatkozóan, hogy az amerikai felnőtt kannabiszfogyasztók 91 százaléka miért számol be arról, hogy egészségügyi és wellness célokra használ kannabiszt.

hempcsepp.hu
hempcsepp.hu

Mi a „célirányos kannabiszfogyasztás elmélete”?

Azon a meggyőződésen alapul, hogy a céltudatos kannabiszhasználat egy eszköz önmagunk jobb verziójának feltárására.

A  célirányos kannabiszfogyasztás elmélete felvázolja azt, amit a vállalat a „céltudatos fogyasztás négy törvényének” nevez, amelyek a következők:

  • Növény – a kannabisz összetett növény, amely többféle hatást fejthet ki
  • Célok – az emberek sokféle célra használják a kannabiszt
  • Emberek – a kannabisz minden emberre másképp hat
  • Feltételek – az emberek gyakrabban valósítják meg céljaikat a kannabisszal, mikor megteremtik a feltételeket a jó élményhez

Amit az adatok mondanak

Az adatokat több mint 200 000, a Jointly platformot használó fogyasztótól gyűjtötték össze, és elemezték a kannabisszal kapcsolatos egyedi tapasztalataikat.

Ami a célt illeti, a Jointly használók többsége azt mondta, hogy pihenésre és felfrissülésre (22 százalék), valamint a mindennapi stressz oldására (19 százalék) használja a kannabiszt, de a fogyasztás okaként a társasági életet, a kreativitást és az intimitás fokozását is megemlítették.

A fogyasztók elmondták, hogy a kannabiszt használják az alvás javítására (11 százalék), az energetizálásra és a feltöltődésre (10 százalék), a mindennapi fájdalmak enyhítésére (9 százalék), a közösségi élmények élvezetére (7 százalék), a fókuszálásra és az alkotásra (7 százalék), serkenti az étvágyat (6 százalék), fokozza az intimitást (3 százalék) és segíti a regenerálódást edzés után (3 százalék).

Ezeket az adatokat támasztja alá a New Frontier Data 2022-es felmérése, amelyben a fogyasztók hasonló okokra hivatkoztak a kannabisz fogyasztásával kapcsolatban.

Míg a termékválasztás 40-57 százalékkal befolyásolhatja valakinek a kannabiszról szerzett tapasztalatait, a terméken és az adagon kívüli tényezők is hasonlóan jelentős hatást gyakorolnak. Az adatok megerősítik a harmadik törvényt, amely azt mutatja, hogy különböző embereknek eltérő tapasztalataik vannak ugyanarról a termékről, de bizonyos termékek „statisztikailag szignifikánsan” jobban teljesítenek.

A fogyasztók átlagosan 10-ből 6,75-re értékelték élményeik hatékonyságát, és olyan tényezők, mint a testmozgás, a hidratálás, az étrend és az alvás, 40-50 százalékkal befolyásolták az élmény hatékonyságát. Az alkalmazott módszer a kannabisz élvezetére is hatással lehet. Ezen tényezők finomításával az emberek nagyobb valószínűséggel értékelik tapasztalataikat 9-re vagy 10-re.

De mit is jelent ez?

David Kooi, a Jointly vezérigazgatója és társalapítója így nyilatkozott: „Tudjuk, hogy a kannabisz többet ad, mint gondoltuk. Az iparág első, a céltudatos fogyasztásra épülő, tapasztalat alapú platformját megépítve, rendelkezésünkre állnak a bizonyító adatok.

„Az elmélet egy olyan keret, amely felszabadítja a modern kannabiszfogyasztót, hogy a céltudatos fogyasztás által elérhető jobb életre törekedjen, bűntudat és előítéletek nélkül, adatokkal felvértezve.”

Kooi hozzátette: „Az adatok világossá teszik, hogy a célzottan fogyasztott kannabisz partner lehet az ember jólétében. Bár azt is fontos hangsúlyozni, hogy a kannabisz csak felnőtteknek való, és persze több adatra van szükség a hosszú távú hatásokról.”

Az Egyesült Államokban, ahol a felnőttek által használt kannabisz több államban legális, a fogyasztók többféle ok miatt használják a növényt, amelyek közül sok nem csak a diagnosztizált egészségügyi állapotokhoz kapcsolódik, hanem a szélesebb körű egészséghez és jóléthez is.

Noha több szakértői vizsgálatra van szükség, ezek a kezdeti eredmények azt mutatják, hogy ha a fogyasztók tudatosan és megfontoltan választják, a kannabisz fogyasztása egészséges és pozitív életmódbeli választásnak tekinthető.

Források

CannabisHealthNews

New Frontier Data

Theory of purposeful cannabis consumption

A webáruházunkban fellelhető termékek nem minősülnek gyógyszernek, nem helyettesítik a felírt gyógyszereket. Amennyiben bármilyen kérdése van a termékek használatával kapcsolatban, illetve az esetlegesen felmerülő gyógyszerkölcsönhatások miatt, mindenképp konzultáljon orvossal, mielőtt elkezdené használni webáruházunk termékeit. Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy valamilyen betegségben szenved, azonnal forduljon orvoshoz. A honlapon előforduló információk nem számítanak orvosi szakvéleménynek vagy szakmai tanácsadásnak. Weboldalunkon általános információk találhatók aromaterápiás olajokról, szájápolási termékekről, étrend-kiegészítőkről, kozmetikumokról, illóolajokról, egészségről, egészséges táplálkozásról, és egészséges életmódról, mely információk egyike sem állítja, hogy a webáruházunkban megtalálható és megvásárolható termékek bármelyike kezeli vagy gyógyítja a betegségeket. A hempcsepp.hu és annak összes aldomain -jén található információk nem minősülnek nyilatkozatnak és nem vállalnak garanciát  a honlapon található termékek, és azok alkalmazásával kapcsolatos információkért. A weboldal használatával Ön elfogadja a fent leírtakat, valamint elfogadja az Adatkezelési tájékoztatót és annak összes feltételét. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a hempcsepp.hu és annak összes aldomain -je teljes tartalmát szerzői jog védi, mely tartalom bármilyen formában történő felhasználása, kizárólag a hempcsepp.hu weboldal jogtulajdonosának kifejezetten erre vonatkozó írásos engedélyével lehetséges.

webshopper.hu
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz